Timmerwerk | Aanbouw en Verbouw | Installatie | Elektra | Montage | Dakwerk | Schilderwerk | Onderhoud

Wat te doen bij ketelstoring?

Om snel tot de oorzaak van een cv storing of verwarming storing te komen, hebben we hieronder een aantal mogelijkheden opgesomd. Indien u namelijk zelf het probleem achterhaalt, kunnen wij u wellicht makkelijker en sneller van dienst zijn bij het oplossen van uw storing verwarmingsketel.

cv thermostaat kapot

alarm cv

cv leidingen bevroren

lage temperatuur verwarming

koude radiator

cv combiketel warmtepomp storing

centraal verwarming brander storing

waterdruk centraal verwarming te laag

raar geluid cv combiketel

storing filter bij verwarmingsketel

Wat kan ik zelf controleren bij een cv storing?

Voordat u echter een afspraak maakt met onze storingsdienst centrale verwarming, zijn er een aantal punten die u zelf even kunt controleren. Zo voorkomt u dat u onnodig lang in de kou of zonder warm water komt te zitten. Het is mogelijk dat u de cv ketel storing dan zelf kunt verhelpen.

1.Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee; deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

2.Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet; stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

3.Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat omhoog draaien.

4.Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

5.Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan drupt zal de C.V. geen warmte afgeven aan de radiatoren.

6.Controleer de druk in de C.V.: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk (zie gebruikershandleiding cv ketel)

7.Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig). Deze is van belang bij een bezoek van de monteur. Deze code verdwijnt indien u stap 8 uitvoert.

8.Heeft uw toestel een "resetknop", dan kunt u het toestel resetten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding C.V. toestel).

9.Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig). Zo niet, steek de waakvlam dan aan.

10.Indien het toestel nog in storing is, dan kunt u nu een afspraak maken met onze cv storingsdienst om de verwarming storing te verhelpen.

Komt u er niet helemaal uit? Bel 0617573603 voor een afspraak!

Contactge-gevens

Contactgegevens

Brinkhorstweg 2F 
7311 GK Apeldoorn
T: 055 3017464
T: 0617573603
info@timvoorelkeklus.nl

Partners en certificaten

53f5e6322a6dece21f4d1454_imageedit_6_4473182946.png 53f5e56df9e528193c8c886e_imageedit_4_4492447987.png